A Tanszékről

Bemutatkozás

"Sosem tudhatod, milyen eredményei lesznek a cselekedeteidnek,
de ha nem cselekszel, eredményük sem lesz."
(Ghandi)

Köszöntöm Önt a Politológia Tanszék honlapján!

Az Eszterházy Károly Főiskola Gazdaságtudományi Karának önálló egységeként 2000-ben alakult meg tanszékünk.

5 éven keresztül választható tárgyakat oktattunk a politikatudomány és a társadalomtudomány területéhez kapcsolódóan. Jelenleg több olyan tanegység tartozik a tanszék gondozásába, amelyek révén valamennyi, az intézményünkben tanuló diákkal kapcsolatba kerülünk. Az Európai Uniós alapismeretek, a Bevezetés a szociológiába, a Bevezetés a politikatudományba kurzusok fontos, a mindennapokban használható, szükséges tudás megszerzéséhez segítik a hallgatókat.

2006-ban sikeres akkreditációt követően indult el a Nemzetközi tanulmányok BA szakunk, majd 2009-ben a Nemzetközi tanulmányok MA valamint az Ember és Társadalom műveltségterületi tanári MA szakunk. Az angol nyelven akkreditált Nemzetközi tanulmányok MA szak hazai és külföldi diákok számára egyaránt nyitva áll. Kiváló képességű, motivált, a saját jövőjük építése iránt elkötelezett hallgatóink vannak, akik intézményünkben és a tanszékünkön különleges lehetőségekkel készülhetnek pályájukra.

A nemzetközi tanulmányok szak az egyik legkeresettebb szak az országban, és kétségkívül a legmagasabb pontszámmal kezdhetik el tanulmányaikat a hallgatók. A képzés során gyakorló nagykövetek, a nemzetközi kapcsolatépítésben és az akadémiai munkában magasan kvalifikált előadók kis létszámú csoportokban interaktív oktatási módszerekkel vezetik a kurzusokat. Az órákat a nyitott légkör, a közvetlen konzultáció, a magas szintű szakmai munka jellemzi. Különleges lehetőség, hogy hallgatóink minden szemeszterben angolul vagy németül tanulhatnak egy-egy szakmai tárgyat, mellyel nem csak megőrzik már megszerzett nyelvi tudásukat, hanem tovább is tudják fejleszteni. Ez a nemzetközi megmérettetésben a tanulás és a munka területén egyaránt nagyszerű eredményeket hoz.

A gyakorlatias képzés, a jó idegen nyelv tudás, a nemzetközi térben szerzett gyakorlat eredményeként hallgatóink keresettek a munkaerőpiacon: a központi kormányzattól kezdve a multinacionális vállalatokon keresztül a civil szervezetekig vezetnek az utak - és épülnek a fantasztikus karrierek! Tanszékünk angol nyelvi kurzusait az ERASMUS programban érkező diákok nagy számban látogatják, így igazi nemzetközi környezetet teremtünk a hazai diákjainknak is.

A honlapunkat böngészve láthatják képzéseink részletes bemutatását, a felvételihez és a diákélethez kapcsolódó információkat. Különösen fontosnak tartjuk, hogy segítsük a tehetséges fiatalok pályáját. A középiskolások, és a felsőoktatásban tanulók számára az ösztöndíjak, a versenyek, a tanulmányutak, a külföldi tanulási lehetőségek, szakmai gyakorlatok teremtenek lehetőséget a további fejlődésre, kapcsolatépítésre.

Várjuk Önt, ha szakmailag igényes, emberileg nyitott társaságra, eszmecserére vágyik, és várjuk Önt minden olyan programunkra, amelyet érdekesnek és hasznosnak talál!

Dr. Horváth Ágnes
tanszékvezető


< Vissza