Szakmai konzultáció az Országgyűlés Hivatalában

Az EKF Politológia Tanszékének szervezésében szakmai konzultációkon vehetnek részt azok a hallgatók, akik a Nők és a politika kurzus munkájába kapcsolódtak be.

 

Elsőként Dúró Dóra (Jobbik) képviselő asszonnyal találkozhattak, aki a Kulturális Bizottság elnöke is. Az interaktív előadás főbb témája a női képviselők helyzete, a családi és a munkahelyi szerepvállalás és az oktatási rendszer volt.

 

A Nők és a politika témakörében Demeter Márta képviselő asszonnyal (MSZP) folytatódott a szakmai konzultáció, melynek témái a női szerepek, a politikai kultúra, a képzések, az ellenzéki nők közös tanácskozásai voltak.

 

Ezt követően Dunai Mónika képviselő asszony (Fidesz) fogadta a csoportot. A Női Méltóságért Albizottság, a Törvényalkotási Albizottság és a Nemzeti Összetartozás Bizottság munkájának bemutatása mellett többek között a női politikusok munkájáról, a politikai kultúráról, a női foglalkozatásról volt szó.

 

A szakmai konzultáció utolsó helyszíne a Parlament épületében volt, ahol a Külügyi Igazgatóság munkáját mutatta be Rostási-Szabó Zsuzsanna, az Országgyűlés Hivatala Külügyi Igazgatósága Európai uniós irodájának vezetője.

 

 A program fotói az alábbi linken megtekinthetőek!

 

 

 

 


< Vissza