Szimpózium Budapesten

2015. október 30-án szakmai konzultáción vehettek részt az Agria Közéleti Akadémia tagjai és az Eszterházy Károly Főiskola Nemzetközi tanulmányok szakos demonstrátorai.

A program két részből állt: délelőtt a Parlamentben, délután a Köztársasági Elnöki Palotában szerezhettek új információkat A külpolitika XXI. századi kihívásai témakörében.
A Parlamentben a Külügyi Igazgatóság képviseletében Rostási-Szabó Zsuzsannával, az Európai Unióval foglalkozó terület vezetőjével az új európai kihívások, és a magyar mozgástér volt a központi téma, míg Korányi Noémivel, a Külügyi Bizottság sokat tapasztalt főtanácsadójával a magyar képviselők lehetőségeivel ismerkedhettek meg a résztvevők.
A köztársasági elnök külügyi igazgatóhelyettese, Kereszty Gabriella a köztársasági elnök nemzetközi szerepvállalásának mindennapjaiba vezette be a csoportot. Érzékelhették a nagykövet beiktatási ceremóniájának ünnepélyességét, a Sándor palota exkluzív légkörét.
A közvetlen hangulatú konzultációt folytatni fogjuk Egerben, november 19-én az Akadémián, a globális kihívások, nagyhatalmi átrendeződés, a migráció és kulturális diplomácia témakörében.

2015. október 30.

 

                      


< Vissza