Rendezvények

Nemzetközi Klub

2006 szeptemberében alakult meg a Nemzetközi Tanulmányok szakos hallgatók és a Politológia Tanszék összefogásával a Nemzetközi Klub. A Klub tagjai a Nemzetközi Tanulmányok BA vagy MA képzésén, nappali vagy levelező tagozaton tanuló hallgatók közül kerülnek ki. A Klub szervezeti felépítését, működését az Alapszabályzat biztosítja.


A Klubot két meghatározó jellemző mentén lehet csoportosítani.

  • Az egyik a Klubban működő Mentor Program. A Mentor Program az Erasmus Ösztöndíj keretében az EKF-re érkező diákokkal foglalkozik. Ez Program biztosítja, hogy minden Erasmus diáknak legyen egy mentora. Az Erasmus diákok alatt francia, német, spanyol, török, belga, holland, litván hallgatókat értek. A mentornak a feladata kapcsolatban lenni, segíteni ezeket a hallgatókat. Illetve programokat szervezni Nekik. Példa a programokra a budapesti kirándulás, amikor is megmutatjuk a nevezetességeket és még a Parlamentbe is bevisszük őket. De vannak még más jellegű programjaink is velük, mint például: a Welcome to Eger Evening, ahol találkoznak a mentorok a külföldi hallgatóikkal, természetesen a többi Klub tag is részt vesz ezen a programon. Borkóstolás rendszerint olyan program, ami összekovácsol minket a külföldi diákokkal.
  • A második a szakmai programok szervezése, illetve az azokon való részvétel. Ezek a szakmai programok vitaesteket, előadásokat illetve konferenciákat, tanulmányi kirándulásokat takarnak. Csakhogy példát is említsek a Klub vendégeként köszönthettük már Antall József fiát, Antall Pétert, a Diplomata Magazin főszerkesztő-helyettesét, Szende Ivánt. Itt kapnak a hallgatók lehetőséget megtanulni, hogyan írjanak meg egy pályázatot és hogyan szervezzenek meg egy-egy programot. A főiskolai szervekkel jó kapcsolatot ápolunk, különösen sok segítséget kap a Klub a Főiskolai Hallgatói Önkormányzattól.

A Nemzetközi Klub céljai:

  • az Erasmus hallgatókat hozzásegíteni ahhoz, hogy minél jobban megismerjék országunkat, színesebbé varázsolni az itt töltött idejüket.
  • a szakmai programok megvalósítása
  • a programok megvalósítása alatt összedolgozni egymással, ezen keresztül megtanulni mit jelent csapatban dolgozni
  • a szakmai programokon keresztül tudásunkat még versenyképesebbé tenni

< Vissza